zaterdag 19 mei 2012

Handvat 2.1: Bevestiging aan de camera

Nadat we het eerste 3D geprint handvat hadden, konden we het voor de eerste bevestigen aan de camera van Bart. Hiervoor hebben we eerst de camera alleen bevestigd via de statief-opening onderaan.


Dat alleen bleek al een goede stevigheid te hebben. Maar voor de zekerheid te garanderen dat het handvat toch stevig blijft hangen, werd ook het haakje toegevoegd waarmee het handvat wordt vastgemaakt aan de aanwezige bevestiging voor het draaglint.


Doordat de gleuf in het gemodelleerd model te klein werd genomen, paste het geplooide plaatje er niet in. Door het wat bijschuren ervan en het voorzichtig in de gleuf te 'kloppen', zat het plaatje stevig vast. Alleen door het schuren heeft het toch wat van zijn stevigheid verloren, waardoor het niet echt meer ideaal was. Toch was het voldoende om het te testen als tweede bevestigingspunt.

Het handvat bevestigd aan de twee bevestigingspunten aan de camera geven het volgende resultaat:


 Nog eens van verschillende aanzichten gezien:
 Vervolgens hebben we Bart voor de eerste keer de camera laten vasthouden aan het nieuwe handvat.
Voor een eerste versie was hij daar al heel tevreden mee, als was er één aspect die in de volgende versie moest worden aangepast. Dit was namelijk de plaats tussen de camera en het handvat waar zich 3 van de 5 vingers bevinden:


Daarvoor hebben we het handvat op die plaats wat afgeschuurd, zodat de vingers er beter tussen kunnen om een betere grip te garanderen


 Dit wordt de komende week bij Bart afgetoetst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten